Vanliga frågor inför bröllopsfotografering

Träffas vi innan dagen D?
Ja! Jag vill alltid träffa min brudpar innan den stora dagen. Oftast ses vi 1-2 veckor innan då logistiken är så gott som satt och det mesta av planeringen är klar. Detta mötet är främst för att lära känna varandra lite bättre, för tro mig... det syns på bilderna om man trivs med sin fotograf!!

Vi är inte så vana framför kameran - hjälper du oss?
Naturligtvis! Då mitt mål alltid är att skapa avslappnade och ärliga bilder kommer jag att regissera er just så mycket som behövs... Många som vanligtvis inte tycker om att bli fotograferade brukar säga... "va, är det klart? ...men vi har ju inte poserat någonting!"... Nej, just det... så jobbar jag! :-)

Vart och när fotas vi för porträtten?
Vi bestämmer tillsammans var vi fotograferar! Jag kan alltid komma med förslag på platser, men det är viktigt att platsen speglar er! När det kommer till om ni ska fotograferas innan eller efter vigseln så är det naturligtvis upp till er. Jag rekommenderar dock för det mesta att man fotograferas innan vigseln. Dels är man inte lika stressad för att komma till festen och mingla med vänner/familj och dels så är man nyklädd och nysminkad (själv fulgrät jag genom min egen vigsel och då var jag tacksam att vi tagit bilder innan!).

Vad gör vi om det regnar?
Jag är riktigt god vän med vädergudarna vid det här laget, men visst kan det hända! Vi diskuterar kring detta när vi ses och märker vi ett par dagar innan att det ser "mörkt" ut så hittar vi alltid på en plan B (jag har många idéer!). Dessutom tar jag alltid med mitt enkla vita paraply som faktist ser riktigt fint ut på bilder med om det absolut måste vara med!

Tar du dig an bröllop varsomhelst i världen?
Ja, gärna! Inom Sverige är jag flexibel och då jag älskar att resa så hör bara av er så ser vi vad mitt schema tillåter!

Kommer vi att skriva ett avtal?
Yes! Absolut. Jag tror stenhårt på att alla frågetecken om betalning, vad båda parter ska/får och inte ska/får göra, etc ska redas ut vid bokning. Det sista jag vill är att inte leva upp till förväntningar och när vi ses ska vi bara ha kul!!! Kontraktet signeras elektroniskt med BankID.

Betalning och leverans - hur fungerar det?
Ni mottar den slutgiltiga fakturan strax efter er bröllopsdag och i samma veva får ni se en liten sneak-peek. Beroende på när i säsongen jag fotograferat er får ni bilderna 3 veckor till 3 månader efter er dag (allt enligt avtal). Brinner det i knutarna med tackkort, etc så fixar vi alltid det :-).

Hur är det med copyright, etc?
Jag som fotograf äger alltid bilderna jag tar, men du som kund har fri framkallningsrätt där ni kan framkalla hur många exemplar ni vill av en bild. Naturligtvis får ni aldrig beskära, redigera eller på något sätt ändra bilder ni får från er fotografering. Ni får heller inte skicka in bilderna till tävlingar eller liknande.

Erbjuder du album och fine art?
Så klart! Läs mer här om vad jag erbjuder och priser.

Hur och när bokar vi?
Ni mailar mig bara på hello@thereselorentzon.com eller använder kontaktformuläret här, men finns det fler frågor innan eller om ni vill ses innan ni bestämmer er så hör bara av er! Skriv gärna lite mer om er dag, er själva och var bröllopet kommer att ske. Jag är oftast relativt fullbokad innan årsskiftet innan en bröllopssäsong så ni bör boka er favoritfotograf 8-12 månader innan er dag.